Ens agrada implicar-nos amb vosaltres. No entenem fer-vos comunicació si no empatitzem. I busquem sempre la millor manera per arribar als mitjans, creant histories que donin valor al que feu.
Amb motiu del Dia Internacional de la Infermera, vam promoure l’entrevista de dues col·legiades i la vice presidenta del Col·legi d’Infermeres de Tarragona al programa magazine de la tarda de la Televisió de Tarragona TAC12. A partir del minut: 17:24
El paper de l’Atenció Primària durant la pandèmia i post pandèmia ha estat fonamental. Es per aixo que vam gestionar entrevista al programa Els Matins de TV3 amb Esther Limon, vocal de la junta de la CAMFIC
Vam gestionar una entrevista amb la presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) al programa magazine de ràdio líder a Catalunya, El Món a Rac 1, per parlar sobre el procés de vacunació per la COVID19. A partir del minut 25 a l’àudio.
Tarragona i Terres de l’Ebre han estat unes de les províncies de Catalunya menys castigades per la pandèmia pel Covid19, però malgrat això molts han estat els esforços que les professionals de la infermeria han hagut de fer durant tots els dia de la pandèmia. Vam voler que ho poguéssin explicar. El seu dia a dia, les seves aportacions, la feina feta durant el Covid19. Per aixo, vam gestionar una entrevista a La Nit dels Ignorants de Catalunya Ràdio.
La pandemia pel Covid19 va suposar canvis importants en tot el sistema sanitari, no només Hospitals. Vam parlar amb el Diari ARA per tal que fes una entrevista al president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) per explicar com l’atenció pirmària s’havia adaptat a la crisi sanitària.
Amb motiu del Dia Internacional de les infermeres, van gestionar un article d’opinió de la presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) al diari La Vanguardia per expressar el sentir de les infermeres en el seu any internacional i la seva tasca durant la pandèmia pel Covid-19
La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ha realitzat un estudi sobre com és la prescripció d’opioides per part dels metges i metgesses d’atenció primària. Vam anar a el programa En Directe de Ràdio Nacional d’Espanya a Catalunya (RNE4) a explicar els principals resultats.
Amb l’arribada del fred estem més exposats als refredats i la grip. Amb la Dra. Rosario Jiménez de CAMFiC vam anar a Ràdio Barcelona Cadena Ser, per parlar-ne en el programa “Aquí Cuní”
Al novembre de 2019 vam celebrar el 27è Congrés de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària. Sobre la taula la situació de l’atenció primària. Per això, vam anar al programa de Cadena Ser Catalunya, Aquí Cuní, per parlar-ne. El president de CAMFiC, el Dr. Antoni Sisó va ser entrevistat pel periodista Josep Cuní.
A finals d’agost de 2019 el Govern de la Generalitat va posar en marxa el procés perquè les infermeres i infermers de tot Catalunya s’acreditin per a poder “prescriure” determinats fàrmacs i productes sanitaris. Vam creure oportú que la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona en fes una valoració a través d’un article d’opinió que ens va publicar el Diari de Tarragona.
Radiòlegs de Catalunya va organitzar el seu Congrès anual a finals de maig de 2019, vam anar amb el Dr. Salva Pedraza, al programa Boca Orella de RNE 4 per parlar sobre el Congrés i la radiologia amb la profunditat que permet mitja hora de conversa.
L‘Agència de Salut Pública de Barcelona va posar en marxa un Programa a les escoles per als més petits. El programa 1,2,3 emoció, destinat a saber tractar i dirigir les emocions dels nens i nenes. Ho vam explicar al Criatures del Diari ARA i ens van fer aquest reportatge.
Hem volgut explicar les darreres novetats sobre infermeria a les terres tarragonines. Aproximar la feina de les infermeres a la població general, perquè coneguin com treballen, com viuen el present de la seva professió i què esperem del futur. Diari de Tarragona va entrevistar la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona per donar-nos veu, dedicant-nos una pàgina sencera.
Pocs mesos abans de l’estiu, l’Agència de Salut Pública de Barcelona juntament amb el projecte Mosquit Alert organitzen als instituts de Barcelona sessions informatives sobre com fer front al mosquit tigre. Una bona prevenció és imprescindible per controlar aquesta espècies, i fer partíceps als més joves és fonamental. Ho vam explicar als mitjans i els vam convocar a una d’aquestes sessions.
A l’estiu sempre és un bon moment per donar consells de prevenció davant possibles accidents, donat que és una època de major movilitat i on es fan moltes més activitats a l’aire lliure. Al suplement de Salut de Diari de Terrassa ens van publicar un article escrit per infermeres de l‘AIFiCC.
L’Atenció Primària a Catalunya va viure una tardor calenta amb una vaga per part d’una majoria dels professionals. Passa’ts uns mesos i després dels acords inicial, van gestionar un article d’opinió, al diari El Periódico, del president de CAMFiC, que agrupa més de 4.300 metgesses i metges de la primària, valorant el moment actual.
Volíem parlar sobre el mosquit tigre, ara que estem a l’estiu. I res millor, que aconseguir una Contra a La Vanguardia per parlar amb el tècnic en mosquit tigre de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. En Tomàs Montalvo explica tots els secrets d’aquest mosquit que va venir ja fa uns anys en el maleter d’un cotxe.
La Fundació ICEERS que treballa en la promoció i recerca sobre l’ús terapèutic del cannabis, va celebrar a Barcelona el seu II Congrés. Teníem un missatge clar a transmetre als mitjans: cal regularitzar l’ús terapèutic del cannabis, i cal explicar com millora la qualitat de vida dels pacients que l’utilitzen, que sovint es troben fora del sistema sanitari i estigmatitzats. Entre d’altres mitjans, els informatius de TV3 ens van dedicar una bona estona per explicar-ho a la població general.
El Dr. Bellón és investigador de la RedIAPP, una xarxa de recerca en Atenció Primària, i porta molts anys desenvolupant estudis sobre l’ansietat i la depressió. La revista JAMA Psychiatry li va publicar un article sobre un assaig clínic fet amb més de 10.000 pacients, i on es mostrava que amb intervencions psicològiques i educatives es pot reduir un 43% l’inici de nous casos d’ansietat. El Dr. Bellón, que es de Màlaga, va venir per Barcelona i vam aprofitar l’oportunitat per concertar una trobada amb el Diari ARA. I aquesta és l’entrevista que en va sortir.
La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), que agrupa els metges de familia de tot Catalunya, ha estrenat nou president. El Dr. Sisó i ho vam voler explicar a diferents mitjans especialitzats en salut. Un bon aparador per explicar projectes de futur i algún que altre posicionament sobre el moment actual de l’Atenció Primària.
El 14 de novembre és el Dia Mundial de la Diabetes. Un any, ens vam proposar parlar-ne a través del testimoni d’una mestressa de casa amb diabetes que va pariticipar en una expedició a l’Everest. Sabíem que teníem una bona historia, i el diari El Segre també ho va pensar. Va dedicar tota una plana a la protagonista per parlar també del Dia Mundial de la Diabetes i fer-ne pedagogía.
L’ Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, agrupa les infermeres que treballen en els centres d’atenció primària. Un estiu, per donar-lis visibiitats, vam idear una peça periodística sobre com viuen els estius en els centres de salut dels pobles de la costa i com en els pobles d’interior. El resultat va ser tota una página al diari ARA posant en valor la feina d’aquest col·lectiu sanitari.
Una part destacada de la feina que fan les infermeres és a l’atenció domiciliària. Aquesta feina pren especial importancia quan parlem de zones rurals. Ho vam voler explicar, com sempre, a través d’històries concretes, i Diari de Girona ens va dedicar tota una plana. Parlant positivament de la cura de les infermeres a domicili.
Com cada dos anys, AIFiCC va celebrar el seu Congrés darrarament a Lleida. Amb motiu d’aquesta trobada, ràdio Lleida va entrevistar a la infermera presidenta del comité organitzador. Un bon moment per parlar sobre la tasca de les infermeres com a garants de la salut al primer nivel asssiencial.
A l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol), un grup d’investigadors va analitzar els hàbits alimentaris dels nens petits. Van descubrir que la nostra manera de menjar l’aprenem el primer any de vida. Curiós!!. Els hi vam explicar als periodistas del Criatures de l’ARA. També els va semblar curiós i interessant. Per això ens van dedicar dues planes per parlar-ne.
Els resultats dels projectes de recerca no sempre són mediàtics. Però a vegades tenim resultats directament aplicables a les consultes d’atenció primària i clarament valorables. Es el cas d’una técnica aplicada des de les consultes del centres de salut per fer front al vertígen. El diari El Periódico ho va explicar en una àmplia informació.
Dia nacional de l’Atenció Primària, vam dissenyar una campanya de vídeos a les xarxes socials, on els pacients parlaven dels seus metges i metgesses de familia. La campanya promoguda per la CAMFiC va ser un èxit d’impactes al twitter.